JIJ levert maatwerk door samen te werken met andere organisaties. Door de krachten te bundelen willen wij de kwaliteit van zorg hoog houden. Daarnaast vindt er met diverse organisaties overleg plaats om begeleiding op elkaar af te stemmen. Om op deze manier de beste begeleiding te kunnen geven. Door regelmatig contact te hebben kunnen de voortgang en de ontwikkelingen besproken worden. Wat volgt is een gezamenlijke aanpak vanuit deze hulporganisaties waar het kind/gezin, (jong) volwassenen verder op kunnen bouwen.


Wij werken (o.a.) samen met:

Zorghuis NoaLies

JIJ is onderaannemer van Zorghuis NoaLies en is op die manier gecontracteerd in de regio’s Centraal Gelderland, Achterhoek, Midden-IJssel, Oost-Veluwe en Samen14 (Enschede en omringende gemeenten). JIJ en Zorghuis NoaLies werken structureel samen. We gebruiken elkaars kennis en ervaringen. Het komt voor dat een persoon die ambulant begeleidt? wordt ook op de dagbeleving komt dan zijn de lijntjes kort, dit ervaren we als prettig. Zorghuis NoaLies, waar ‘zorg’ een zorg minder zal zijn. Zorghuis NoaLies begeleidt mensen met verschillende problematieken individueel in groepsverband. Dit is een krachtig concept, gericht op de mogelijkheden van de cliënten. Het concept waar zij meewerken is: “niet in hokjes werken”. Voor meer informatie neem een kijkje op de website: www.noalies.nl of neem contact op met Stefanie Zwoferink: 06 23913164.

Lees verder…

Paardenkrachten

Wij, Marie Josee ten Have en Saskia te Kampe, hebben ieder een coachbedrijf dat cursussen en coachtrajecten verzorgd met inzet van paarden. Dit doen wij voor kinderen, pubers en volwassenen en daarnaast bieden wij trajecten en cursussen op maat aan.
Wij hebben een samenwerkingsverband voor de cursus Pony Power voor Kids en de cursus Paardenkracht voor Pubers.
Daarnaast ontwikkelen wij op dit moment een op maat gemaakte cursus voor jongeren vanaf 15 jaar: Paard en Power voor Jongeren.

Lees verder…

Pauw

Een belangrijk uitgangspunt in mijn persoonlijke en mijn professionele leven is dat je zelf bepaalt wie je bent. Ik richt me op de totale mens en niet alleen op het probleem als zodanig (holistische benadering). Therapie is te vaak gericht op correctie. De cliënt moet gecorrigeerd worden in zijn denken, voelen en handelen. Er is niets goed of fout.

Lees verder…

Praktijk InMens

Boos, bang, verdrietig: deze gevoelens kun je krijgen wanneer je erachter komt dat je het niet alleen kunt “oplossen”, hoe graag je ook zou willen. Dan gaan er dagen, weken of soms maanden voorbij voordat je geaccepteerd hebt dat je hulp kunt gebruiken. Dat is de eerste stap. Hoe fijn zou het zijn om tijdens een afspraak je probleem op tafel te kunnen leggen? Psychosociaal therapeut Wendy Chang-Postel bespreekt graag met jou wat jij wilt, hoe jij je wilt gaan voelen en hoe je daar wilt komen. Zij werkt vanuit een betrokken houding om jou te ondersteunen in jouw proces. Het komt erop neer dat zij zich vooral richt op de mens achter de klacht en niet alleen op de klacht, ook wel bekend als een holistische benadering.

Lees verder…